Pikkujoulu 2006

Marraskuinen ilta alkaa hämärtyä ja Kauhajoen keskustassa soivat joululaulut. Helmin Kortteerissa käy vilinä, kun Helmi jakaa tehtäviä… Joku kattaa pöytää, toiset askartelee kehyksiä, joku imuroi…

Viideltä saapuu lisää porukkaa ja myös eteisen lahjakori alkaa täyttyä. Minne kaikki mahtuvat? On haettava siis lisää tuoleja. Pian Sininen Kammari täyttyy puheen sorinasta, glögi tuoksuu ja joululaulut soivat taustalla.

    

Jonna toivottaa kaikki tervetulleeksi samalla kun Helmi kantaa ruokia tarjolle.

Noutopöytä näyttää herkulliselle ja tuoksuu hyvälle, jono alkaa muodostua pöydän viereen. Ensin feta-salaattia ja porkkanaraastetta, sitten isoja uuniperunoita kahdella täytteellä...Ei osaa päättää kumpaa ottaisi... ja vielä kotitekoisia sämpylöitä Nam… Vaikka tunnelma onkin tiivis, kaikki löytävät nopeasti paikan missä ruokailla

Vatsa täynnä on hyvä olla… Jonna aloittaa taas puhumisen, kun vuorossa on tiimin perinteiset muistamiset. Ensimmäisenä sponsoreille muistoksi taulut, Tietokauhan edustajana toimii Tiina, E-P:n Maalaus ja Pinnoitus ky:n taulun hakee Jesse isänsä puolesta. Sitten on emäntä hukassa, juuri kun pitäisi tulla hakemaan oman taulunsa, eli Helmille Helmin Kortteerin taulu. Loput taulut menevätkin sitten toimituksena Agrimarketille, Kukkasmäen marjatilalle, Suupohjan LVI-palvelulle, Suupohjan valaisimelle ja  Suupohjan Osuuspankille.

Seuraavaksi Iina ja Jonna hakevat kaksi Panda-nallea. Vuoden 2006 junnu saa perinteisesti kiertonallen ja stipendin...Liisa Yli-Koski hakee yllättyneenä palkintonsa. Puheenvuoro vaihtuu yllättäen Iinalle, kun vuoden 2006 Sennu-palkinnon saajaa julkistetaan...Niinpä  Iina ojentaakin palkinnon vieressään seisovalle Jonna Potilalle.

    

Sitten perinteinen vuoden tiimiläinen, joita onkin tällä kertaa kaksi...oli kuulemma tiukka äänestys, Tiina Marttila sekä Maire Mylläri saavat lahjakortit ja haleja…

”Nyt kun kuulutaan Suomen Ratsastajainliittoon, on meillä myös edustusratsastajia kilpailuissa…” Jonna aloittaa, ”Kirjapalkinnolla palkitaan Ranking-pisteiden parhaat,jotka ovat Veera ja Noora Köykkä sekä Noora Nieminen.” Tytöt hakevat hieman ujostellen palkintonsa.

Seremonia jatkuu...  Iina ja Jonna kantavat kolmea suorakaiteen muotoista laatikkoa, hmm... tutun näköisiä paketteja. Vuorossa erikoismuistamiset! Nettisivujen teosta ja ylläpidosta haluaa tiimi kiittää Juhana Saarikoskea, ”Minäkö?” ihmettelee Junnu. ”Kiitoksena osallistumisesta tiimin toimintaan”, Tea Yli-Heikkilä hakee paketin myös hämmästyneenä. Vielä on yksi paketti jäljellä ja se toimitetaan Jarmo Grönstrandille. Kaikki taputtavat. Ne oli siinä… vai ei sittenkään?

Jonna on käyttänyt toimivaltaansa ja päättänyt palkita vielä yhden, joka kuulemma niin halusi palkinnon, Kriteerit ainakin ovat hankalat saavuttaa… ”Vuoden 2006 "Henna" on Henna Potila”. Kaikki nauravat, taitaa olla sisäpiirijuttuja… ja taas taputetaan.

Jonna vielä kiittelee kaikkia kuluneen vuoden aikana toimintaan osallistuneita ja muistuttaa, että ilman talkoolaisia eivät erilaiset tapahtumat onnistuisi.

Kahvi alkaa tuoksua, Helmi on touhunnut taustalla ja saanut kahvit ja piparit tarjolle. Samalla kun kahvitellaan jatkuu iloinen puheen sorina...

Eteisestä kuuluu kopinaa ja punanuttuinen ja valkopartainen hahmo astelee sisään, ”Joulupukkii, jolulupukkii… ” kaikki alkavat laulaa. Joulupukki tuli tervehtimään kilttejä pikkujoululaisia ja saapui kuulemma taksilla korvatunturilta. Pienimmät saavat hakea ensimmäisenä lahjansa. Jesse avustaa pukkia kantamalla lahjoja... hieman Jesseä kuitenkin ujostuttaa ja loput hakevat pakettinsa itse. Pukki tekee lähtöä, mutta haluaa vielä laulun.. pienen mietinnän jälkeen päätetään laulaa ”Joulupuu on rakennettu…” iloinen laulu jatkuu pukin lähtiessä samalla kun avataan paketteja.

    

Osa porukasta alkaa tekemään kotiinlähtöä, osa siirtyy alemmas kellariosastolle, jossa Jonnan mukaan on sauna kohta lämmin ja karaokelaitteet viritetty. Sininen Kammari hiljenee ja Helmi pääsee Airin avustuksella siivoamaan. Mutta Kellarilla riehakas puhe, pelailu ja laulu jatkuvat aina pikkutunneille saakka…

    

-Tonttu ikkunan takaa-

Takaisin 2006